8000 Székesfehérvár
Takarodó út 9.
info@lignum-latti.hu
+36 20 998 0225

Lignum-Latti Kft.

A LIGNUM-LATTI Kft. 100%-os tulajdonosa a LATTI-EXTRA Kft. Az új telephelyen a rétegelt-ragasztott fa szerkezetek megvalósítása terén a már 20-30 éves tapasztalattal rendelkező irányító és munkás csoport végzi a tevékenységet jól felszerelt speciális üzemben. A LATTI-EXTRA Kft. 1994-ben alakult meg Rév Komáromban Szlovákiában. 1994 óta a cég üzemében rétegelt ragasztott fa tartókból előállított tető szerkezetek, gerendák készülnek. Szakképzett alkalmazottakkal és bedolgozó szakemberekkel biztosítja az előállított szerkezeti elemek gyártását és szerelését. A LATTI-EXTRA Kft. Szlovákia egyik vezető faipari vállalata. Az egyedi rétegelt ragasztott fa termékeinkkel nagy sikereket érünk el hazai és a környező országok piacán is. Elégedett ügyfélkörünknek és jó kapcsolatainknak köszönhetően, ma is a tőlünk megszokott teljesítménnyel és minőséggel dolgozunk, amelyet a nehéz gazdasági körülmények ellenére is folyamatosan fejlesztünk. Pozitívan nézünk a jövőbe, hiszen a faipari termékek egyre szélesebb piaci területeket hódítanak meg világszerte, köszönhetően a gyors ipari fejlődésnek, a környezetvédelmi tudatosságnak és fa alapanyagnak, mint elfogadott sokoldalú, gazdaságos, egészséges és környezetbarát építő elemnek

Miért éppen fa?

Mert környezetbarát

A környezetvédelem az egyik legfontosabb szempont, amely cégünk fennállásának kezdetétől is megfogalmazódott gyártásunk tudatosságában. Fontos tudni való, hogy minden beépített köbméter fa 1,1t CO2-t köt meg a légkörből, ha ezt hozzá adjuk a már fában tárolt 0,9t CO2-hoz az 2t megkötött CO2-t jelent minden egyes köbméter fa után. Így a fa anyag beépítésével hozzá járulunk az éghajlati viszonyok védelméhez.

Mert sokoldalú és kiváló

Valóban a fát számos előnyös tulajdonsága teszi kiváló építőanyaggá. Könnyen, sokoldalúan megmunkálható. Növekedésének irányában magas szilárdságú, haránt irányban azonban kevéssé. Ez elsősorban az építkezés során fontos, hiszen a szerkezet tervezésénél ezt a szempontot veszi alapul a gyártó. A fa súlyához képest nagy szilárdságú, könnyen megmunkálható és kombinálható.